PSV wint na prachtige goal Lammers en pingels van Fluminense (video)

13 januari 2018

PSV speelde in het Amerikaanse Orlando ook de 2de en laatste wedstrijd in het toernooi om de Florida Cup gelijk, maar de penalty's werden wel gewonnen. Tegen Fluminense leek Sam Lammers met een prachtige goal de matchwinnaar te worden, maar in de slotfase sccoorde Robinho namens de Brazilianen alsnog: 1-1 en 5-4 na pingels.


PSV domineerde de hele wedstrijd. De Eindhovenaren gaven nauwelijks kansen weg en hadden de score uit moeten breiden. Trainer Phillip Cocu gaf in het duel met de Brazilianen veel jonge talenten van PSV de kans, met 4 18-jarige spelers aan de aftrap. De spitsen Donyell Malen en Cody Gakpo kregen vanaf het 1ste fluitsignaal speeltijd en op het middenveld stond Dante Rigo (19) naast de nog een jaar jongere Mauro Junior, die een goede indruk maakte. Armando Obispo (18) was in Amerika de aanvoerder van het jonge PSV.

Beter PSV
PSV pakte al snel het initiatief. Rigo strooide met fraaie passes en PSV kwam ook tot enkele kansen. Donyell Malen kopte in 1ste instantie tegen de lat, maar het was vlak voor rust Sam Lammers die een hoofdrol opeiste. Hij hij stuurde 2 verdedigers met een paar uitstekende bewegingen het bos in en krulde de bal daarna lekker in de rechterhoek.

In de 2de helft kreeg Ramon Pascal Lundqvist nog een grote kans, maar hij kon de bal niet achter de keeper werken. Cocu wisselde in de slotfase volop en liet ook keeper Yanick van Osch nog een kwartier spelen. Hirving 'Chucky' Lozano was ook nog een keer dicht bij een doelpunt, maar was net niet in staat om te scoren.

Toch nog gelijk
In de slotfase lag Derrick Luckassen rond de middenlijn geblesseerd op de grond en profiteerde Fluminense via Robinho, die de bal in de goal krulde. Luckassen kon het duel niet uitspelen.