In België gaan ze lekker: na 5 speelrondes al 2 trainers ontslagen

15 september 2020

Hannes Wolf is niet langer trainer van Racing Genk. De Duitser werd dinsdag ontslagen na de 5-2-nederlaag van zijn ploeg maandag tegen Beerschot, de club van oud-Heraclied Cyriel Dessers.


,,De clubleiding is van oordeel dat er een reset nodig is om de kentering in te zetten”, licht de club toe. “KRC Genk zal de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer die van onze ploeg weer een herkenbaar en strijdbaar geheel kan maken. De club dankt Hannes Wolf en assistent Miguel Moreira voor hun inzet en passie gedurende de voorbije 10 maanden en wenst hen alle succes in de toekomst.” 

Na 5 speeldagen staat Genk op een troosteloze 14de plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden. Het boterde al een tijdje niet meer tussen Wolf en de spelersgroep. Tegen Beerschot werd duidelijk dat het helemaal op is. Wolf probeerde het nog maar eens in een nieuwe veldbezetting, maar Genk creëerde nauwelijks kansen. De 2 goals vielen uit een strafschop. Genk beëindigde de wedstrijd zelfs met 9 na rood voor Cuesta en Bongonda.

Na 10 maanden weg
Wolf was pas sinds november vorig jaar aan de slag in de Luminus Arena toen hij de ontslagen Felice Mazzu opvolgde. 10 maanden later zit het avontuur er voor de 39-jarige Wolf al op. Op het moment dat de vorige competitie werd stilgelegd stond hij met Genk op de zevende plaats. De Limburgers begonnen het nieuwe seizoen met steile ambities, maar moet opnieuw achtervolgen. Racing Genk moet andermaal de zoektocht naar een nieuwe coach starten, de 7de al in 6 jaar. 

Voorlopig neemt Domenico Olivieri de taak van hoofdtrainer over, bijgestaan door Michel Ribeiro.