Invaller Origi schiet Liverpool in laatste tel naar zege in Merseyside derby

2 december 2018

ANP

Divock Origi heeft als invaller Liverpool in een krankzinnige slotfase naar de zege geschoten in de derby tegen stadgenoot Everton. In een vrij saaie editie van de Merseyside derby maakte de Belg in de absolute slotseconde de winnende 1-0.


Liverpool staat door de zege op 36 punten, nog altijd 2 minder dan koploper Manchester City. Everton staat 6e met 22 punten na 14 wedstrijden.

Extreem late treffer
De wedstrijd leek zonder doelpunten de gaan eindigen op Anfield, maar in de 96e minuut viel toch de winnende treffer en die kwam op naam van invaller Divock Origi. De Belgische invaller stond op de juiste plek toen de bal na een mislukt schot van Virgil van Dijk via de bovenkant van de lat en de doelman terug het veld inkwam. Origi kopte de bal in het lege doel. Trainer Jürgen Klopp rende uit vreugde het veld in en vierde het doelpunt met zijn doelman Alisson.

Naast aanvoerder Van Dijk deed ook middenvelder Georginio Wijnaldum het gehele duel mee bij Liverpool, dat dit seizoen in de competitie nog geen wedstrijd verloor.