Ireen Wüst en Tom Dumoulin in motivatiefilmpje voor Oranje Leeuwinnen

10 april 2019

Getty Images

Na de slechtnieuwsgesprekken was het vandaag ook tijd voor Leeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman om de bekendmaking van haar definitieve selectie feestelijk in te luiden. Met een heus motivatiefilmpje, als een startsignaal naar ‘Frankrijk’ toe.


De geblesseerden Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Victoria Pelova (ADO Den Haag) werden met een videoverbinding ingebeld en mochten het feestje zo ‘live’ aanschouwen. ,,We wilden er een feestelijk moment van maken”, aldus Wiegman. ,,We hebben een startfilmpje voor het WK gemaakt met daarin spelers en andere topsporters die behoorlijk goed hebben gepresteerd. Zoals? Ireen Wüst, Tom Dumoulin. En verder blijft het lekker bij ons.”

Wiegman wilde de selectie vroeg bekendmaken, om duidelijkheid te scheppen en om ‘het emotionele moment verder weg te halen van het toernooi’. Want de gesprekken waren zwaar, zoveel is duidelijk. ,,Je raakt mensen. Je weet hoe hard ze ervoor werken”, aldus Wiegman, die met de definitieve selectie spreekt van ‘een nieuwe fase’. ,,We weten nu langzamerhand hoe de voorbereiding eruitziet. Het gaat wel echt kriebelen, hoor.”