Dit is waarom Vincent Janssen alsnog bij Tottenham Hotspur moet blijven

1 februari 2019

REUTERS

Het is Vincent Janssen (24) niet gelukt om op Deadline Day nog te vertrekken bij Tottenham Hotspur. De spits uit Heesch blijft nu hoogstwaarschijnlijk de rest van dit seizoen trainen en spelen bij het Onder 23-team van Spurs. Pogingen van meerdere clubs om Janssen op de valreep nog te halen, mislukten allemaal.


Real Betis leek aanvankelijk de nieuwe club te worden voor de 17-voudig Oranje-international. De nummer acht van de Primera División dacht een deal te hebben met Spurs-voorzitter Levy en Janssen zelf zag de overstap zitten, tot Spurs op het laatst toch nog meer geld wilde zien. Daarop haakte Real Betis af. Ook Schalke 04 meldde zich concreet in het strijdperk. De Duitse club kampt met blessures en strijdt na de winterstop nog in de competitie, in de Champions League en om de Duitse beker. Daarom winkelde men actief in deze laatste dagen van de markt.

Bruma -> Schalke
Onder anderen Jeffrey Bruma werd gehuurd als extra kracht voor de verdediging en Janssen moest de aanval komen versterken. Ook Schalke kwam tot een huurakkoord met Spurs en Janssen zelf, alleen was er toen geen tijd meer om de spits in het vliegtuig naar Gelsenkirchen te krijgen voor een medische keuring. De transfermarkt in Duitsland sloot namelijk al om 18.00 uur, zes uur eerder dan die in Engeland. De transfer alleen op basis van medische dossiers laten doorgaan, vond men naar verluidt bij Schalke geen optie.