Joël Veltman enige Ajacied die weet wat spelen tegen APOEL is

20 augustus 2019

ANP

Er kan veel veranderingen in vijf jaar tijd! Ajax speelde 1 (technisch gezien 2) keer eerder APOEL en van de huidige selectie is Joël Veltman de enige speler die toen tegen de Cyprioten speelde.


In de tijd kun was het allerminst rustig bij Ajax. De 'Fluwen Revolutie' was in volle gang en de Amsterdammers snakten ernaar te overwinteren in de Champions League en zich zo weer te meten met de Europese top. Frank de Boer was toen trainer en moest in een poule met FC Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia proberen er het beste van te maken.

Dit deed hij met een vrijwel compleet andere selectie dan de succesploeg van nu. Wie het uitduel tegen APOEL van vijf jaar geleden erbij pakt, ziet dat slechts 1 speler nog steeds bij Ajax zijn potjes afwerkt: Joël Veltman. De verdediger zal waarschijnlijk ook vanavond in de Cypriotische hoofdstad spelen.

Hoe het elftal van De Boer er destijds uitzag? We dachten dat je het nooit zou vragen! We laten de basiself en de wissels van toen aan je zien:
Opstelling Ajax tegen APOEL in 2014: Jasper Cillessen; Joël Veltman, Nick Viergever, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Ricardo van Rhijn; Davy Klaassen, Lasse Schöne (74' Anwar El Ghazi), Thulani Serero, Lucas Andersen (74' Ricardo Kishna); Kolbeinn Sigthorsson.

De wedstrijd eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel. Lucas Andersen opende in de 28e minuut de score, maar uit een strafschop maakte Manduca 4 minuten later de gelijkmaker. In Amsterdam won Ajax dik met 4-0.

Vanavond speelt Ajax in Nicosia de eerste wedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League. Een week later is de return in Amsterdam.

Wil je meer weten over alle ins en outs van APOEL Nicosia? Dan ben je in dit handige overzicht aan het juiste adres!