Jordania pissig: ‘Stop met vernietigen van de club’

20 juli 2019

BSR/SOCCRATES

Kakhi Jordania en zijn management zijn nogal nijdig op FC Den Bosch. De Georgiër, die eerder deze week hoorde dat hij de club niet mag kopen, kan naar eigen zeggen niet anders dan naar de rechter stappen. "We denken dat het een mogelijkheid is om het bestuur wakker te schudden en te laten stoppen met het vernietigen van de club.”


Jordania kan volgens de beroepscommissie van de KNVB niet voldoende laten zien waar zijn geld vandaan komt "We zijn erg teleurgesteld over het besluit, maar ik blijf voor altijd een FC Den Bosch-fan”, zegt Jordania. "De rechtszaak is een poging om de club tot een gesprek te dwingen. We hebben verschillende mogelijkheden bekeken, maar de club koos ervoor om ultimatums te stellen aan een persoon die de club voor het faillissement behoedde.”

Boos op RvC
De woede van Jordania richt zich niet op de club zelf, maar op de Raad van Commissarissen. De geldmagnaat vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat FC Den Bosch niet naar het CAS is gestapt om de beslissing van de KNVB aan te vechten. "We hebben geprobeerd een oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel was, maar de club ging niet over tot een gesprek. Van alle mensen binnen Den Bosch lijkt het erop dat Kakhi de enige is die begaan is met het lot van deze geweldige club”, schrijft zijn management.

Beslaglegging
Jordania claimt verder meer geld te hebben overgedragen dan nodig was volgens de overeenkomst. Dat bedrag werd volgens de Georgiër gebruikt door het clubmanagement en niet in het belang van Jordania. Via een rechtszaak, komende woensdag, wil hij beslag laten leggen op geld en/of goederen van FC Den Bosch, om zo (een deel van) het door hem geïnvesteerde geld in de club terug te kunnen krijgen.