Juventus verliest voorsprong en ziet Napoli 2 punten inlopen

18 april 2018

Getty Images

Napoli is in de strijd om de Italiaanse titel 2 punten ingelopen op koploper Juventus. De nummer 2 in de Serie A won thuis met 4-2 van Udinese, terwijl de titelverdediger uit Turijn bleef steken op 1-1 op bezoek bij Crotone.


De Oude Dame kwam nog wel op voorsprong via een kopbal van Alex Sandro, maar het kleine Crotone kwam via Simeon Tochukwu Nwankwo toch weer langszij: 1-1.

Napoli
De achtervolgers uit Napels maakten thuis uiteindelijk geen fout tegen Udinese, al was het nog wel even billen knijpen voor de Napolitanen. Tot 2 keer toe kwam de thuisploeg op achterstand, maar na de 2-2 van Albiol liep Napoli binnen 10 minuten uit naar 4-2.

De voorsprong van Juventus op Napoli bedraagt nu nog maar 4 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Aanstaande zondag staat in de Serie A de topper tussen de koploper en de nummer 2 op het programma.

Best of the rest
Ook de strijd om de 3e en 4e plaats, die beide recht geven op het spelen van Champions League, blijft spannend. AS Roma won met 2-1 van Genoa en Lazio knokte zich in een krankzinnige wedstrijd bij Fiorentina (2 rode kaarten binnen een kwartier) terug van een achterstand naar een 3-4-zege.

Beide ploegen uit Rome hebben 64 punten. Internazionale staat 5e met 1 punt minder.