Kaarten zijn nog lang niet geschud in Italië: Torino wint van Milan en houdt het spannend (video)

29 april 2019

De fans van Atalanta zullen de komende weken als bloedstollend mogen bestempelen. De club uit Bergamo heeft namelijk verrassend kans op een Champions League-ticket, nu de 4e plaats in de Serie A voor het grijpen ligt. Als het maandagavond van Udinese wint, klimt de club over AS Roma en AC Milan heen.


Daar mag het wel Torino voor bedanken, dat een dag eerder van nummer 5 Milan won: 2-0. Door die nederlaag is alles weer bloedstollend spannend in Italië. Maar liefst 5 ploegen maken kans om 4e te worden, de plaats die recht geeft tot Champions League-voetbal. AS Roma (58 punten), AC Milan, Atalanta, Torino (allemaal 56 punten, Atalanta heeft 1 wedstrijd tegoed) en Lazio Roma (55 punten) zijn nog steeds kanshebbers.

Torino kwam na 58 minuten op voorsprong door een rake strafschop van Andrea Belotti. Álex Berenguer tikte Milan dieper de sh*t in door in de 69e minuut de verdubbelaar in te zetten. Alessio Romagnoli werd in de slotfase nog uit het veld gestuurd waardoor Milan de wedstrijd met 10 man afmaakte.