🎥 | Kampioen Liverpool doet wat het moet doen en boekt solide zege bij Brighton

8 juli 2020

AP

Liverpool heeft de uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion omgezet in een overwinning. De Premier League-kampioen won woensdagavond met 3-1. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de gehele wedstrijd bij Liverpool, Davy Pröpper ging 20 minuten voor tijd naar de kant bij de thuisploeg.


Diezelfde Pröpper leidde al na 6 minuten de openingstreffer in van de kampioen. Na balverlies van de Nederlander op eigen helft kon Mohamed Salah profiteren: 0-1. Nog geen 3 minuten later was het weer raak toen aanvoerder Jordan Henderson scoorde na slordig uitverdedigen van de thuisploeg.
Salah beslist
Liverpool leek een makkelijke avond voor de boeg te hebben, maar vlak voor rust schoot Leandro Trossard op fraaie wijze de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Een kwartier voor tijd besliste Salah echter het duel door met het hoofd zijn 2e doelpunt te maken. Hij kopte een hoekschop van Andrew Robertson binnen: 1-3.
Stand
Dankzij de zege loopt de voorsprong van Liverpool op nummer 2 Manchester City weer op tot 23 punten. In de Premier League staan nog 4 speelrondes op het programma. Brighton & Hove Albion blijft 15e op de ranglijst. De ploeg van Pröpper is zo goed als zeker van lijfsbehoud.