‘Klaassen blijft bij Werder Bremen’

23 juli 2020

Carmen Jaspersen/dpa

Davy Klaassen blijft bij Werder Bremen voetballen. "De speculaties over Davy's toekomst kunnen stoppen, hij zal zeker in Bremen blijven", zegt Søren Lerby, de zaakwaarnemer van de middenvelder, donderdag op de website deichstube.de.


De 27-jarige Klaassen heeft nog een contract voor 2 jaar bij Bremen, dat eerder deze maand degradatie uit de Bundesliga maar net wist te voorkomen. In de play-offs speelde Werder Bremen 2 keer gelijk tegen FC Heidenheim, maar na de 0-0 in Bremen waren de 2 uitgoals in de return (2-2) beslissend. Klaassen, die bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerdersband draagt, maakte afgelopen seizoen 7 doelpunten in de competitie. Alleen Milot Rashica en Yuya Osako scoorden vaker voor Werder.

Beter seizoen
"Davy wil bij Werder een beter seizoen spelen dan het vorige. Hij is niet het type dat gewoon wegloopt na een slecht jaar", aldus Lerby. Hij maakte daarmee een einde aan de geruchten dat Klaassen mogelijk voor een terugkeer naar Ajax stond. De middenvelder, die 16 interlands voor Oranje speelde, stelde eerder dat hij open stond voor een terugkeer naar Amsterdam.