KNVB accepteert verzoek PSV: duels met FC Groningen en RKC worden waarschijnlijk verzet

13 augustus 2019

BSR Agency

De KNVB heeft van PSV het verzoek gekregen de wedstrijden tegen FC Groningen en RKC Waalwijk te verplaatsen. Dat meldt PSV zelf op de eigen website. Dit omdat de Eindhovenaren de play-offs van de Europa League kunnen bereiken. De voetbalbalbond zal de wedstrijden verzetten als PSV donderdag Haugesund uitschakelt.


PSV - FC Groningen staat nu gepland voor zaterdag 24 augustus, maar PSV wil het duel verschuiven naar woensdagavond 25 september om 18.30 uur. Het duel met RKC Waalwijk gaat (als PSV de play-offs haalt) van zaterdag 31 augustus om 19.45 uur naar zondag 1 september om 20.00 uur.

Voorbereiden
De uitwedstrijd bij het Noorse FK Haugesund werd al met 1-0 gewonnen. Het doel van de gemaakte afspraken tussen de KNVB en de clubs uit de eredivisie is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op internationale wedstrijden.

Tegen wie moet PSV dan?
Als PSV de play-offs van de Europa League bereikt, dan komt het team van coach Mark van Bommel op donderdag 22 en donderdag 29 augustus in actie tegen Austria Wien of Apollon Limasol.