KNVB geeft update over amateurvoetbal: deze opties liggen nu nog op tafel

13 januari 2021

BSR Agency
KNVB corona

De KNVB heeft nog steeds 2 opties op tafel liggen voor een hervatting van het  amateurvoetbal bij de senioren: alleen de eerste competitiehelft uitspelen of de competitie opdelen in 2 poules. 


Vanwege de huidige lockdown, die in december inging en dinsdag door het kabinet in ieder geval tot 9 februari werd verlengd, is het niet mogelijk om de volledige competities uit te spelen. ,,Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario's", aldus de voetbalbond.

Nog steeds haalbaar
,,Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario's nog steeds realistisch en haalbaar. Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities."

Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal 2 personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen, zoals bij de jeugd tot 18 jaar, is niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee dat voorafgaand aan een eventuele herstart van de competitie de seniorenteams eerst een paar weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen.