Koeman maakt andere keuzes dan Cocu en mag misschien bij Fener blijven

3 november 2018

AFP

Erwin Koeman weet nog steeds niet hoe lang hij nog de coach is van Fenerbahçe, al denken Turkse media dat hij een goede kans heeft om de ontslagen Philip Cocu definitief op te volgen.


Vrijdag stond hij als hoofdcoach langs het veld tijdens de derby tegen aartsrivaal Galatasaray en werd er een puntje gepakt (2-2).

Je weet het nooit
Door dat gelijkspel lijken Koemen en zijn assistent Chris van der Weerden er nu goed op te staan bij de Turkse topclub, maar dat kan ook zomaar anders zijn, zegt Koeman op de clubwebsite van Fener.

Afwachten
"Chris en ik hebben nu een contract bij de club en doen ons werk. Er komt een moment dat we meer horen over onze toekomst. Dat kan maandag zijn, volgende week of over een maand. Tot die tijd doen we ons best voor de club."

Opvallende keuze
Koeman maakte tegen Galatasaray een opvallende keuze door Mathieu Valbuena op te stellen, omdat juist die speler onder Cocu niet meer mocht spelen. Het bleek een gouden greep, want de Fransman werd man van de wedstrijd met een doelpunt en een assist.

Niet eens met Cocu?
Toch hadden Cocu en Koeman daar geen ruzie over toen ze nog samenwerkten: "Ik heb me altijd ondergeschikt gemaakt aan zijn manier van spelen en zijn keuzes geaccepteerd. Maar ik kan er wel anders over denken. Daarom speelde Mathieu en sommigen zullen daar verrast door zijn, maar daarom ben ik trainer, en dit is mijn voetbalvisie.”

Vlam in de pan
Na het laatste fluitsignaal brak er een massale vechtpartij uit tussen spelers en staf van beide ploegen. "Ik liep terug naar de bank en zag opeens allemaal mensen met elkaar op de vuist gaan. Het is goed om te vechten voor je zaak, maar niet op deze manier. Het is jammer want het leidt de aandacht af van ons goede spel. Ik werd niet gelukkig van wat ik zag.”