Koeman wint weer en is nog ongeslagen als coach van Fenerbahçe

11 november 2018

AFP

Erwin Koeman heeft ook zijn 3e wedstrijd als interim-coach van Fenerbahçe gewonnen. Alanyaspor werd met 2-0 aan de kant geschoven en door die overwinning blijft Koeman ongeslagen als coach van Fener.


Phillip Cocu werd 2 weken geleden na de 1-3 nederlaag tegen Ankaragücü ontslagen als coach van Fenerbahçe. Sindsdien heeft Cocu's voormalig assistent Erwin Koeman de touwtjes in handen. De 1e wedstrijd tegen Galatasaray werd met 2-2 gelijkgespeeld, waarna Koeman halverwege deze week zijn 1e overwinning boekte tegen Anderlecht (2-0) in de Europa League.

Tegen Alanyaspor leidde Koeman zijn ploeg ook voor het eerst naar een competitiezege. André Ayew en Michael Frey zorgden in de eerste helft al voor een comfortabele 2-0 ruststand. Dat bleek ook de eindstand te zijn. Het is voor Fenerbahçe pas de 3e winst in de Turkse competitie dit seizoen.

Nog niet veilig
De laatste keer dat er in de Süper Lig werd gewonnen was op 16 september (0-1 tegen Konyaspor). De laatste keer dat er in eigen huis werd gewonnen, was nog langer geleden. Dat was op 11 augustus tijdens de 1e speelronde tegen Bursaspor (2-1). Fenerbahçe staat nu op plek 12 met 13 punten en nog altijd maar 2 punten boven de degradatiezone.