Kompany looft leermeester Guardiola: ‘Alsof je van school naar de universiteit gaat’

25 juni 2019

BELGA

Het duurde 13 jaar, maar Vincent Kompany is eindelijk teruggekeerd bij Anderlecht. De 33-jarige Belg gaat als speler/coach aan de slag bij de topclub. Het trainersvirus kreeg hij naar eigen zeggen te pakken bij Manchester City, waar Kompany de laatste 3 jaar onder een zekere Pep Guardiola speelde.


,,Hier bij Anderlecht ben ik gevormd in 3-4-3, zeg maar het systeem van Johan Cruijff”, zei Kompany dinsdag tijdens zijn officiële presentatie op het trainingscomplex van Anderlecht. ,,Pep gaf me bij zijn aankomst versie 2.0 van dat systeem en daarmee voelde ik me meteen op mijn gemak.”

Van school naar de universiteit
Kompany: ,,Vanaf de 1e dag bij Pep wist ik waarover hij sprak en dat heeft mijn interesse aangewakkerd. Het is alsof je jarenlang naar school gaat en plots op de universiteit terechtkomt: zo groot is het verschil. Onder hem ben ik echt anders naar voetbal beginnen kijken. Daarnaast legt Guardiola alles zo makkelijk uit, ook de moeilijke principes. Net zoals iedereen wel een leraar gehad heeft die alles beter leek te kunnen uitleggen, is Pep dat voor mij. Maar ik ben Guardiola niet, alles op zijn tijd. Laat ons zeggen dat ik een goede student ben. Ik begin hier aan mijn carrière te werken en nadien zal ik wel zien of ik zo goed word als Pep.”