Koopmeiners nam na misser gewoon weer een pingel: ‘Maak er geen mindgame van’

23 februari 2020

ANP Sport

Teun Koopmeiners twijfelde geen moment toen AZ in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor de 2e keer een strafschop kreeg. De aanvoerder had de 1e penalty gemist, maar ging ‘gewoon’ weer achter de bal staan.


"Ik heb het eerlijk gezegd niet eens overwogen om de bal aan een ander te geven. Ik vond dat ik weer achter de bal moest gaan staan”, zei Koopmeiners, die de andere hoek koos en daarin doelman Michael Zetterer wel wist te verschalken. Even later benutte hij z’n 3e penalty van de wedstrijd ook (2-0).

Mindgame
De 21-jarige Noord-Hollander had zijn voorgaande 16 penalty’s in dienst van AZ allemaal in een doelpunt omgezet. "Volgens mij schoot ik ‘m niet eens verkeerd binnen”, zo doelde Koopmeiners over de strafschop die Zetterer kort voor rust uit de hoek tikte. "Hij pakte ‘m goed. Dat heb ik na de wedstrijd ook tegen hem gezegd. Gelukkig kregen we nog 2 strafschoppen, zodat ik die misser kon herstellen. Ik deed niets anders dan normaal. Van penalty’s probeer ik juist geen ‘mindgame’ te maken.”

20 goals
Koopmeiners staat dit seizoen al op 9 doelpunten, waarvan hij er 8 vanaf 11 meter maakte. "Volgens mij heb ik op de nieuwjaarsreceptie geroepen dat ik zo misschien wel op 20 goals uit kom. Nou, we gaan het zien.”