Kroatië tankt zelfvertrouwen in EK-kwalificatie met belangrijke overwinning op Wales

8 juni 2019

BSR Agency

In de strijd om EK-kwalificatie heeft Kroatië goede zaken gedaan door concurrent Wales op een nederlaag te trakteren. In een bloedheet Osijek werd het 2-1 voor de thuisploeg, Internazionale-aanvaller Ivan Perisic was de grote man.


Kroatië begon moeizaam aan de kwalificatiereeks in Groep E. Een moeizame zege op Azerbeidzjan en een nederlaag tegen Hongarije stemden de Kroaten niet erg hoopvol. Vooral omdat Wales het 1e (en tot zaterdag enige) duel had gewonnen: 1-0 tegen Slowakije. De thuisploeg had zaterdag dus veel goed te maken.

De overwinning op Wales werd redelijk eenvoudig binnengehaald. Nadat James Lawrence een Kroatische voorzet in eigen doel werkte, was het zelfvertrouwen een beetje verdwenen bij de bezoekers. De 2-0 viel vrijwel direct na rust, maar werd afgekeurd. Toch zorgde Perisic niet veel later wél voor de bevrijdende goal. David Brooks maakte in de slotfase nog wel de 2-1 namens Wales.

IJsland
Ook in Groep H (waar Turkije en Frankrijk vooralsnog aan de leiding gaan) werd er gevoetbald. Achtervolger IJsland won zaterdag van Albanië. In de 22ste minuut was oud-AZ'er Johann Berg Gudmundsson de maker van de enige goal: 1-0.