Kuyt neemt in elk geval niet plek van Bakkati in bij Feyenoord

22 mei 2020

BSR Agency

Het vertrek van Said Bakkati bij Feyenoord betekent niet dat Dirk Kuyt komend seizoen zal toetreden tot de technische staf van de Rotterdammers. Kuyt zal de vacature volgens technisch directeur Frank Arnesen én zijn zaakwaarnemer Rob Jansen komend seizoen niet invullen in de Kuip.

Door Mikos Gouka

De voormalig international wil vasthouden aan het plan om na twee jaar te hebben gefungeerd als jeugdtrainer de komende maanden veel rond te gaan kijken binnen Feyenoord én bij de clubs over de grens.

Bovendien zal de voormalig speler, die inmiddels over het allerhoogste trainersdiploma beschikt, nauw gaan samenwerken met technisch directeur Arnesen.


Bakkati was in de staf van Feyenoord de pure veldtrainer die zich ook nadrukkelijk bezig hield met de dode spelmomenten, iets waar de Rotterdammers de laatste maanden opvallend succesvol in waren. De Groninger gaat met Jaap Stam naar FC Cincinnati. Eerder werkten ze samen bij Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord. Tussen de twee bestond een afspraak dat waar Stam ook als hoofdtrainer zal worden aangesteld dat Bakkati hem dan volgt als assistent.

Dick Advocaat heeft met John de Wolf en Cor Pot nog altijd twee assistenten in huis, al was dat duo de afgelopen periode niet actief als specifieke veldtrainers. Of er voor komend seizoen nog een nieuwe assistent trainer wordt toegevoegd aan de staf en wie dat eventueel zal moeten zijn, daar wordt momenteel over nagedacht in de Kuip.

Dirk Kuyt is de beoogde opvolger van Advocaat vanaf de zomer van 2021. Kuyt was benaderd om het nieuwe Feyenoord O21 jaar onder zijn hoede te nemen, maar de Katwijker zag dat niet zitten. Voor dat team heeft hoofd jeugdopleidingen, Stanley Brard, onder meer de 54-jarige René van Eck op het oog. De voormalig trainer van onder meer FC Den Bosch, FC Luzern, Carl Zeiss Jena en FC Thun liep als sinds januari rond op Varkenoord om andere jeugdtrainers te ondersteunen.