Lazio Roma wint Coppa Italia; De Roon, Hateboer en Gosens met lege handen

15 mei 2019

AFP

Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens hebben met Atalanta naast de Coppa Italia gegrepen. De werkgever van het Nederlandse duo moest in de finale zijn meerdere erkennen in Lazio: 0-2. De Romeinen wonnen de beker voor de zevende keer en voor het eerst sinds 2013.


Atalanta blijft teren op de Coppa uit 1963, de enige prijs uit de clubhistorie.

De Roon mist
In de eerste helft schotelden Atalanta en Lazio het publiek in het Stadio Olimpico geen hoogstaande partij voor. Lucas Leiva was met een kopbal namens Lazio dichtbij, maar De Roon kreeg de beste kans. De middenvelder volleerde de bal na een corner via het hoofd van Bastos op de paal. In de rebound werd zijn tweede poging van de lijn gehaald.

Lazio prikt in slotfase
Na rust werd het er niet beter op in een nat en fris Rome. Atalanta zag het initiatief langzaam uit de handen glippen, maar raakte via vedette Alejandro Darío 'Papu' Gómez wel opnieuw de paal. Het was voor Lazio-trainer Simone Inzaghi het teken om Sergej Milinkovic-Savic van de bank te halen.

De Serviër beschaamde dat vertrouwen niet en kopte 3 minuten na zijn invalbeurt de winnende goal achter Atalanta-doelman Pierluigi Gollini. Atalanta kwam die klap niet meer te boven en kreeg er in de absolute slotfase via Joaquin Correa nog één om de oren.

In de competitie had Atalanta Lazio 2 keer verslagen (1-0 en 1-3).