Leicester morst punten tegen Norwich bij eigen goal Krul

14 december 2019

AFP

Leicester City raakt steeds verder achterop in de Engelse titelstrijd. De verrassende nummer 2 van de Premier League bleef thuis tegen laagvlieger Norwich City steken op 1-1, terwijl koploper Liverpool eerder op de dag Watford met 2-0 versloeg.


Het verschil tussen Liverpool en Leicester bedraagt na 17 speelronden al 10 punten. Manchester City staat met 17 punten al op een vrijwel hopeloze achterstand, hoewel de ploeg van trainer Pep Guardiola morgen nog in actie komt tegen Arsenal.

Einde superreeks Leicester
Leicester blaakte na een reeks van 8 overwinningen in de Premier League van het zelfvertrouwen, maar thuis tegen Norwich (dat voorlaatste staat) was daar weinig van te merken. Fins international Teemu Pukki opende na een klein half uur namens de bezoekers de score in het King Power Stadium. Een ongelukkige actie van keeper Tim Krul, die een corner in de 38ste minuut in zijn eigen doel sloeg, leverde Leicester tenminste nog een puntje op.

Domper Chelsea
Chelsea beleefde thuis tegen Bournemouth een miserabele middag. De Londenaren, die deze week een Champions League-groep met Ajax overleefden door thuis van Lille te winnen, gingen in eigen land verrassend met 0-1 onderuit. Namens Bournemouth, waar Nathan Aké ontbrak wegens een blessure, maakte Dan Gosling vlak voor tijd het winnende doelpunt.