Leon de Kogel emotioneel: ‘Geen woorden voor hoe mooi dit is’

11 februari 2019

BSR Agency

Voor het eerst in jaren stond Leon de Kogel maandag weer op het veld van Stadion Galgenwaard. De 27-jarige spits, die na een auto-ongeluk nooit meer kan voetballen, kreeg voor Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles een cadeau van FC Utrecht-aanvoerder Willem Jansen. In de rust zal hij nog een cheque in ontvangst nemen.


,,Ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit is”, reageert Leon de Kogel, die op 11 juni van afgelopen jaar zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk op Malta. ,,Het voelt ongelooflijk fijn om zo’n geweldige steun in de rug te krijgen van de supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, de clubs waar ik mijn mooiste tijd als voetballer heb beleefd. Dit tekent maar weer eens wat voor mooie en betrokken volksclubs dit zijn.”

Problemen
De vraag is zelfs of hij ooit nog normaal kan lopen. En alsof dat allemaal al niet ernstig genoeg is, raakte de Utrechter door het ongeluk ook nog eens in financiële problemen. Onder meer omdat UE Cornellà weigerde nog langer salaris uit te keren. ,,Dat fans zo’n mooi bedrag voor me hebben ingezameld, is echt een geschenk voor me”, benadrukt de zichtbaar geroerde De Kogel. ,,Ik ben ze ongelooflijk dankbaar.”