Ligue 1 stelt onderzoek in na veldbestorming bij Lille

11 maart 2018

Photo News

De Franse Ligue 1 onderzoekt de bestorming van het veld door fans van voetbalclub Lille. Die zochten na afloop van het thuisduel met Montpellier (1-1) de confrontatie met eigen spelers.


Aanvaller Nicolas Pepe zou daarbij een schop tegen zijn been hebben gekregen. Ook verdediger Adama Soumaoro werd aangevallen. Bij de ongeregeldheden waren zo'n 200 fans betrokken.

Problemen
Lille, waar de Nederlander Anwar El Ghazi speelt, staat voorlaatste met 28 punten. De club beleeft een chaotisch jaar met niet alleen sportieve maar ook financiële problemen. Vorige week was er nog een aanvaring tussen voorzitter Gerard Lopez en fanclubs die uiteindelijk hun steun toezegden tot het einde van het seizoen.

Zelfbeheersing verloren
Lopez had eerder aangekondigd binnen enkele jaren Lille naar de Champions League te willen leiden. ,,De fans hebben hun zelfbeheersing verloren. Maar het zijn ook fans die verdrietig en ongelukkig zijn'', zei trainer Christophe Galtier. ,,Maar ik accepteer het niet dat mijn spelers klappen krijgen.'' El Ghazi behoorde niet tot de wedstrijdselectie.