WTF! Liverpool móet 2 duels spelen in 24 uur en daardoor selectie opsplitsen

5 november 2019

BSR Agency

Jürgen Klopp heeft het vaak over te drukke speelschema's in het moderne en dat is niet zonder reden. Nu blijkt namelijk dat zijn ploeg Liverpool in december 2 wedstrijden in 24 uur speelt. Op 17 december (20.45 uur) spelen The Reds voor het toernooi om de Carabao Cup tegen Aston Villa terwijl de volgende dag, op 18 december (20.30 uur), de halve finale van het WK voor clubs op het programma staat in Qatar.


De Engelse voetbalbond en Liverpool zijn met elkaar in discussie over een nieuwe datum voor het duel met Aston Villa. Dat duel stond al op 17 december gepland, maar omdat Liverpool door de winst van de Champions League uit dient te komen op het WK voor clubs in de Qaterese hoofdstad Doha wilde de club een andere datum voor de wedstrijd tegen Aston Villa.

Overvol schema
Door het propvolle schema van de Premier League lijkt er voorlopig geen andere datum mogelijk. Dave Cookson laat namens de EFL weten: "We zijn ons bewust van de uitdagingen waar clubs voor staan door deelname aan veel verschillende competities, zowel in Engeland als daarbuiten. We willen dan ook altijd kijken naar de best mogelijke oplossingen, maar we moeten ook zorgen voor de integriteit van het toernooi en de beslissingen die we maken moeten zoveel als mogelijk in het belang van het Carabao Cup-toernooi zijn.”

Hij vervolgt: "We zien al langere tijd dat dit toernooi de clubs met meer mogelijkheden de kans biedt om te roteren binnen de selectie en daarom hebben we in overleg met Liverpool dit besluit genomen. Liverpool heeft ons verzekerd dat er ondanks deze uitzonderlijke omstandigheden een waardig elftal op het veld zal verschijnen, waarmee de integriteit van het toernooi behouden blijft. Tot slot willen we de club uiteraard óók succes wensen in Qatar, waar de club het Engelse voetbal zal vertegenwoordigen.”

Reactie Liverpool
Ook Liverpool heeft in een statement bekendgemaakt dat er alles aan is gedaan om tot een goede oplossing te komen. "We willen de EFL bedanken voor de moeite die is genomen om tot een alternatieve datum te komen. Door het drukke speelschema is er echter geen enkel alternatief te vinden zonder de competitie te ‘vervalsen’. Als resultaat hiervan zullen we 2 verschillende teams gebruiken. Het ene team reist af naar Qatar, het andere team zal spelen in het toernooi om de Carabao Cup.”