Liverpool kapt met League Cup als schema niet wordt aangepast

31 oktober 2019

Getty Images

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool dreigt zijn team uit de League Cup terug te trekken als er niet een andere datum komt voor de kwartfinales in december.


Het minder aansprekende bekertoernooi botst met het WK voor clubs in Qatar, waar Liverpool als winnaar van de Champions League aan meedoet. "Wij mogen niet het slachtoffer zijn van dit probleem”, zei Klopp tegen Britse journalisten nadat zijn team Arsenal had uitgeschakeld in de 4e ronde.

Andere club
"De FIFA heeft bepaald dat we in december naar Qatar moeten voor het WK, dus doen we dat. De Premier League verplicht ons uit te komen in de competitie en daar is geen twijfel over. Maar de League Cup... Als er geen geschikte andere datum wordt gevonden, dan spelen we niet en moet een andere club onze plaats maar innemen”, aldus de Duitse coach.

Het duel op Anfield Road tussen Liverpool en Arsenal was woensdag een heerlijk doelpuntenfestijn en eindigde na 90 minuten in 5-5. De thuisploeg nam daarna de strafschoppen net iets beter. Check de samenvatting hierrr.