🎥 | Liverpool verspeelt bij aartsrivaal United de eerste punten van het seizoen

20 oktober 2019

Manchester United was lang op weg naar een enorme opsteker voor het rotte vertrouwen, maar Liverpool-invaller Adam Lallana stak in de slotfase toch een stokje voor de zege op de aartsrivaal. Met 1-1 leed koploper Liverpool wel het eerste puntenverlies. Het geplaagde United schiet er weinig mee op.


Nadat Liverpool enkele plaagstootjes uitdeelde was het United dat toesloeg. Na balverlies van Origi ging de bal vliegensvlug van Scott McTominay via Daniel James naar Marcus Rashford, die uit de rug van Joël Matip wegliep en Alisson Becker van dichtbij verschalkte. Liverpool beklaagde zich bij scheidsrechter Mike Dean omdat Origi een tik zou hebben gekregen van Victor Lindelöf, maar ook de VAR zag er geen kwaad in. Liverpool-coach Jürgen Klopp was woedend.

1-1 afgekeurd
Even later bereikte de woede van Liverpool een hoogtepunt toen Dean op advies van de VAR een doelpunt van Sadio Mané afkeurde. Mané raakte de bal echter duidelijk met de hand waardoor er niet veel af viel te dingen op de beslissing van de arbitrage. 
Mohamed Salah, die vanwege een enkelblessure ontbrak in Manchester, werd bij Liverpool flink gemist. Een slotoffensief van Liverpool leverde uiteindelijk toch nog een punt op. Een voorzet van Andy Robertson werd door iedereen gemist, maar niet door invaller Adam Lallana, die bij de tweede paal zijn voet tegen de bal zette. Liverpool eindigde het duel daardoor als morele winnaar, maar verspeelde wel voor het eerst dit seizoen punten in de Premier League.

Stand
Met een ruime marge van 6 punten op achtervolger Manchester City blijft Liverpool soeverein koploper in de competitie. Manchester United staat 13de, met slechts 10 punten uit 9 duels.