Lukaku is bizar lekker bezig: geen enkele international scoorde zoveel in de laatste interlands

12 juni 2019

BELGA

Romelu Lukaku is van onschatbare waarde voor het Belgische nationale elftal en scoorde dinsdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland zijn 24e en 25e goal in zijn laatste 21 interlands. Daarmee is de Belgische spits de meest scorende international van de laatste tijd.


Lukaku staat vaak ter discussie, maar telkens weer bewijst hij zijn waarde voor de Belgische nationale ploeg. De goalgetter heeft sinds zijn debuut in maart 2010 46 goals gemaakt in 80 wedstrijden. Vooral de laatste tijd is Lukaku op dreef met 25 doelpunten in de laatste 21 wedstrijden (sinds 31 augustus 2017).

Nummer 1
Wereldwijd zijn er weinig internationals die aan deze productiviteit kunnen tippen. In vergelijking met andere doelpuntenmakers uit aan de UEFA en CONMEBOL (voetbalbond van Zuid-Amerika) gelieerde landen – data van andere voetbalfederaties is namelijk niet compleet – is Lukaku met stip de nummer 1.

CR7 en Kane
Alleen Cristiano Ronaldo komt met 18 goals enigszins in de buurt. Ook de in Engeland bejubelde goaltjesdief Harry Kane moet met ‘slechts’ 16 doelpunten buigen voor de scoringsdrift van de Belg. Memphis Depay, de Nederlander die de laatste 21 wedstrijden het meest heeft gescoord, valt buiten de top 10 en blijft met 11 goals dan toch een beetje 'tegen'.