Lyon na 2 denderende zeges nu onderuit bij Montpellier, Koné geeft kopstoot (video)

27 augustus 2019

AFP

Olympique Lyon begon het seizoen in de Ligue 1 nog denderend met zeges op AS Monaco (0-3) en SCO Angers (6-0), maar de ploeg van de nieuwe coach Sylvinho ging dinsdagavond in de laatste wedstrijd van de 3e speelronde in Frankrijk met 1-0 onderuit bij Montpellier.


De enige goal van de wedstrijd viel in de 41e minuut, toen Montpellier-rechtsback Arnaud Souquet na een afgeslagen corner verwoestend uithaalde en zijn poging in het doel van Olympique Lyon zag vliegen.

Kopstoot
6 minuten na rust kreeg Olympique Lyon-linksback Youssouf Koné, die deze zomer voor 9 miljoen euro overkwam van Lille, een rode kaart nadat hij een kopstoot uitdeelde aan Montpellier-spits Andy Delort. Lyon creëerde in de hele wedstrijd slechts 4 kansen. Memphis Depay speelde de hele wedstrijd als linksbuiten, Kenny Tete viel in de 65ste minuut in.

Rennes
Stade Rennes is de enige club in de Ligue 1 die na 3 speelrondes op 9 punten staat. Vorige week won Rennes nog met 2-1 van Paris Saint-Germain. De titelverdediger won zondagavond voor eigen publiek met 4-0 van Toulouse.