Lyon plaatst zich dankzij geniale hattrick-held Memphis voor de CL (video)

19 mei 2018

Olympique Lyon heeft zich dankzij een geniale Memphis Depay geplaatst voor de Champions League. De ploeg van Depay en Tete kwam zelfs op achterstand tegen OGC Nice, maar de Nederlandse aanvaller boog de dat hoogstpersoonlijk om met een hattrick, 3-2.


Dankzij deze overwinning eindigt Lyon als 3e in de Ligue 1 en mogen ze volgend seizoen de Champions League in.

Balotelli vs Depay
OGC Nice speelde ook nog ergens voor. De ploeg van onder andere Mario Balotelli moest winnen om zich te plaatsen voor de Europa League. Nice kwam in de 18e minuut al voor dankzij Pléa. In de 2e helft maakte Depay vroeg gelijk op aangeven van Fekir.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Dat is 2
Maar een gelijkspel was voor Lyon niet genoeg om zich te plaatsen voor de Champions League. Daar leek Lyon zich van bewust en ze gingen op zoek naar de voorsprong. Niemand minder dan Memphis Depay maakte het verlossende 2e doelpunt in de 65ste minuut.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Hattrick
Dat was nog niet genoeg voor de Nederlander die de laatste maanden uitstekend in vorm is. In de 87ste minuut maakte hij zijn 3e doelpunt en sluit het seizoen zo af met een hattrick. Pléa maakte namens OGC Nice nog wel de 3-2, maar verder dan dat kwamen ze niet.