Mamma mia! Franck Ribéry in Italië om transfer naar Fiorentina af te ronden

21 augustus 2019

Imago Sport

Het lijkt er dan toch echt van te komen! Franck Ribéry gaat in zijn nadagen naar Florence om daar in het paarse tenue van Fiorentina te voetballen. De Fransman is nagenoeg rond met de nummer 16 van vorig jaar.


De 36-jarige linksbuiten lijkt hiermee na 12 jaar in Beieren een nieuwe club te hebben gevonden. Eerder meldden we nog dat hij de optie had tussen de spreekwoordelijke zandbak en het prachtige Florence. Hij lijkt dus voor het laatste te hebben gekozen.

Eerder liet Fiorentina-directeur Daniele Pradè zich al uit over de mogelijke overstap. "We willen Franck heel graag hebben”, zegt de baas van ‘La Viola’ in Italiaanse media. "Als hij op hoog niveau wil blijven voetballen, wacht Florence hem met open armen op. We kunnen op financieel vlak echter niet op tegen Russische en Arabische clubs."

'Robbery'
Met deze overstap helft de andere helft van het beroemde Bayern-duo 'Robbery' invulling gegeven aan de rest van zijn loopbaan. Eerder gaf Arjen Robben aan dat hij het welletjes vond en ging stoppen met voetballen. Daarmee is hij echter niet klaar in het voetbal, want in dit hilarische interview geeft Robben aan hoe hij zijn zoontje klaar wil stomen voor het grote werk!