🎥 | Man van 80 miljoen naait Arsenal met deze debiele kopstoot

22 november 2020

Arsenal komt maar niet weg uit de middenmoot van de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta kwam zondag niet verder dan 0-0 op bezoek bij Leeds United. Door een rode kaart voor Nicolas Pépé speelden de Londenaren ruim 40 minuten met een man minder.


De 25-jarige Pépé is met een transfersom van 80 miljoen euro de duurste aankoop aller tijden van Arsenal, maar heeft sinds zijn komst van Lille in de zomer van 2019 nog niet veel laten zien. Tegen Leeds United werd de Ivoriaanse international wel de meest opvallende man van de wedstrijd, maar niet om positieve redenen.

Kopstoot
5 minuten na rust kreeg Pépé een licht duwtje van zijn tegenstander, waarna hij debiel reageerde en een (lichte) kopstoot uitdeelde aan Ezgjan Alioski. De VAR bekeek de beelden en besloot dat er maar één straf op de actie kon staan: rood. Zo moest Arsenal het grootste deel van de tweede helft met tien man spelen.

Leeds United was na rust, net als in de eerste helft, de betere ploeg op het veld. De promovendus, onder leiding van coach Marcelo Bielsa, raakte 2 keer het aluminium en slaagde er dus net niet in het tiental van Arsenal op de knieën te krijgen.

Arsenal zakt door de nederlaag naar de 11de plaats, met 13 punten uit 9 wedstrijden. Dat zijn er 7 minder dan koploper Tottenham Hotspur.