Maradona neemt het op voor racistisch bejegende Koulibaly

30 december 2018

Instagram Diego Maradona.

De bekendste oud-speler van Napoli heeft een steunbetuiging gegeven aan Kalidou Koulibaly. Diego Maradona plaatste zondag op Instagram een foto waarop hij lachend poseert met het shirt van de Senegalese verdediger van Napoli.


Koulibaly werd op tweede kerstdag tijdens de uitwedstrijd tegen Internazionale racistisch bejegend door een groepje fans van de thuisclub. Heel wat keren klonken apengeluiden en andere vormen van racisme vanaf de tribunes als de donkere Napolitaan de bal had.

'Ik was ook slachtoffer'
"Ik heb 7 jaar in Napels gespeeld en was ook slachtoffer van racistische liederen van sommige fans'', schrijft Maradona. "Ik herinner me nog goed de spandoeken met daarop de tekst: welkom in Italië. Ik voel me Napolitaan en ik steun Kalidou Koulibaly. Ik hoop dat dit allemaal helpt om racisme voor eens en voor altijd uit het voetbal te krijgen. Groeten aan allemaal!'' De Argentijn sloot zijn bericht af met de hashtag #NoRacism.

Pluisje
'Pluisje' speelde tussen 1984 en 1991 in het lichtblauwe shirt van Napoli. Hij hielp de club aan 2 landstitels, in 1987 en 1990.Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@maradona) op