Marokko kent slechte voorbereiding op Afrika Cup en verliest voor de 2e keer in 1 week tijd

16 juni 2019

ANP

Marokko heeft zich slecht voorbereid op de Afrika Cup. De laatste oefenwedstrijd voor het toernooi aldaar werd met 3-2 verloren van Zambia. Hakim Ziyech deed wel goed z'n best: hij was 2 keer trefzeker.


Mwape Musonda zorgde ervoor dat Marokko al binnen een minuut tegen een achterstand aankeek. Halverwege de 1e helft maakte Ziyech gelijk. Hij poetste ook een nieuwe achterstand (44’ Kings Kangwa) weg door 10 minuten na rust vanaf de stip de 2-2 te scoren, maar helaas voor de Marokkanen had de Ajacied geen antwoord op de beslissende 2-3 van RB Salzburg-speler Enock Mwepu (75ste minuut).

Het elftal van Marokko kent een belabberde week. De verliespot tegen Zambia is namelijk al de 2e nederlaag deze week. Woensdag was Gambia al met 0-1 te sterk voor de ploeg van Hervé Renard. De Afrika Cup begint op 21 juni. Marokko speelt op 23 juni de 1e wedstrijd tegen Namibië. Daarnaast nemen de Leeuwen van de atlas het nog op tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Overige Eredivisionisten
Mede-Ajacied Noussair Mazraoui bleef tegen Zambia uit voorzorg de hele wedstrijd aan de kant. Oussama Idrissi (AZ) viel een kleine 10 minuten voor tijd in.