Martens met vrouwen van Barça naar finale van de Champions League

28 april 2019

REUTERS

Lieke Martens zal op 18 mei met haar ploeg FC Barcelona aantreden in de Champions League-finale in Boedapest. In de halve finale waren de Catalanen te sterk voor Bayern München (1-0) dankzij een strafschop die de Nederlandse aanvalster verdiende.


Onder het toeziend oog van ruim 12.000 toeschouwers, onder wie Barça-coach Ernesto Valverde, verdedigden de vrouwenploeg van de Spaanse topclub een 1-0 voorsprong tegen Bayern München. Bij de Duitsers maakte Lineth Beerensteyn ditmaal geen deel uit van de selectie, Jill Roord viel na een uur in.

Pingel
Zij zag vanaf de bank dat haar ploeg in de blessuretijd van de 1e helft in de problemen kwam. Gina Lewandowski schatte een hoge bal niet op waarde en trok vervolgens Lieke Martens naar de grond in de 16 in een poging haar fout te herstellen. De strafschop werd feilloos benut door Mariona Caldentey.Rode kaart
Bayern wist daardoor dat het 2 keer moest scoren in Barcelona, maar bleek daar na rust niet toe in staat. Zelfs niet met een speelster meer aangezien de thuisploeg na 70 minuten verder moest met 10 door een 2e gele kaart voor Kheira Hamraoui.

Lyon of Chelsea
Daardoor gaan de Catalanen, waar Stefanie van der Gragt op de bank bleef, naar de Champions League-finale op 24 mei in Kiev. De tegenstander wordt Olympique Lyon, met Shanice van de Sanden in de gelederen, of Chelsea. De Fransen wonnen het thuisduel nipt (2-1) en gaan later op zaterdag de strijd aan in Londen.