Matchwinner Koopmeiners genoot van buitenkansje: ‘Moest stiekem wel lachen’

20 februari 2020

BSR Agency

AZ gaat volgende week met een aardige uitgangspositie naar Oostenrijk. Lang leken de Alkmaarders tegen een nederlaag aan te lopen, maar door aanvoerder Teun Koopmeiners werd er toch nog gelijkgespeeld (1-1).


AZ begon goed aan de wedstrijd en dacht in de 3e minuut een penalty te krijgen. Myron Boadu, die een licht zetje kreeg, viel echter net buiten het strafschopgebied, waardoor er een vrije trap werd toegekend. In de slotfase werd AZ wel door de VAR geholpen en benutte Koopmeiners het buitenkansje. "Ik moest stiekem wel lachen. Ik baalde dat we hem in de 3e minuut niet meekregen, maar had in de slotfase geen twijfel dat ik hem binnen zou schieten.”

Doodzonde
In de 26ste minuut kwam AZ op een 0-1 achterstand te staan. "We begonnen goed en kregen ze aan het wankelen. Dat we een goal tegen kregen via een inworp is doodzonde, want daar hebben we vooraf op gehamerd. Daarna gaven we het uit handen. Waar dat aan ligt? LASK Linz is gewoon een goede tegenstander. Je speelt niet tegen zomaar een club.”

Flinke kluif
Volgende week moet AZ tenminste 1 keer scoren in Oostenrijk om langer in de Europa League te blijven. "We moeten er sowieso één maken, en het liefst 2. Het wordt hoe dan ook een flinke kluif.”