Memphis Depay is boos op Stéphanie Frappart: ‘Dit is oneerlijk’

22 april 2021

AFP

Memphis Depay is niet bepaald te spreken over het optreden van arbiter Stéphanie Frappart gisteravond in het bekerduel tussen Olympique Lyon en AS Monaco (0-2). ,,Ik kan er met mijn hoofd niet bij”, aldus de Lyon-aanvaller op Twitter.


Lyon werd in de kwartfinales van de Coupe de France uitgeschakeld door AS Monaco, maar na afloop ging het vooral over de kaartenregen van Frappart aan het adres van de thuisploeg. Ze deelde liefst 2 rode kaarten en zeven gele kaarten uit aan Lyon. Eén van die gele prenten was voor Memphis, voor een vermeende schwalbe. ,,Ik kan er gewoon met m'n hoofd niet bij”, foetert Memphis op Twitter. ,,Ik ben heel teleurgesteld en boos. Dit was allesbehalve eerlijk!”

Schwalbe
Memphis kreeg bijval van zijn coach Rudi Garcia, die overigens zelf een van de rode kaarten ontving wegens aanmerkingen op de leiding. ,,Hij werd bestraft wegens een schwalbe, maar er werd toch echt een overtreding op hem gemaakt”, aldus Garcia tegen RMC Sport.

Stéphanie Frappart, komende zomer de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit op een EK, is Memphis al eerder tegengekomen. Vorige maand floot zij de WK-kwalificatie-interland Nederland - Letland (2-0). Zij werd daarmee de eerste vrouw die een duel van Oranje leidde.