Memphis en Broederliefde helpen Sparta-fans die het zwaar hebben

23 mei 2020

BSR_AGENCY

Een hartverwarmend initiatief in Rotterdam. De rappers van Broederliefde hebben - samen met onder anderen Memphis Depay en Garry Mendes Rodrigues - een aantal seizoenkaarten voor Sparta gekocht. Deze worden verloot onder fans.


Bij het initiatief is nog een andere bekende voetballer betrokken, maar die wil volgens het statement van Broederliefde op Instagram ‘het liefst anoniem blijven’. Het groepje heeft 8 seizoenkaarten gekocht en die worden uiteindelijk verloot onder fans die het moment financieel wat moeilijker hebben, door de coronacrisis.

Onzekerheid
"Het is nu helaas voor iedereen een tijd van onzekerheid, omdat het afwachten is tot de samenleving weer ‘normaal’ wordt. Het is daarom extra belangrijk om in deze tijden elkaar te steunen en wij zouden Broederliefde niet zijn als wij dat niet op onze manier zouden doen", zo valt er te lezen.

Iedereen helpt mee
Zowel Memphis (Lyon) en Rodrigues (nu spelend voor Galatasaray) heeft een verleden bij de de club uit Spangen, de Rotterdamse wijk waar ook de leden van Broederliefde vandaan komen. Eerder besloten Virgil van Dijk (FC Groningen) en Georginio Wijnaldum (Sparta) hun oude eredivisieclubs al te hulp te schieten.