Mertens staat op het punt om Maradona te evenaren: ‘Zou mooi staan in de geschiedenisboeken’

1 oktober 2019

AFP

De Belgische international Dries Mertens kan in zijn vaderland met Napoli een opmerkelijke mijlpaal bereiken. De Italianen treden in België tegen Racing Genk aan voor de 2e speelronde in de Champions League.


De 32-jarige Mertens heeft 114 doelpunten voor zijn Italiaanse club gemaakt sinds zijn komst medio 2013 naar Napels. Met dat aantal goals is de voormalige spits van onder meer FC Utrecht en PSV nog maar 1 doelpunt verwijderd van het aantal van de legendarische Diego Maradona. De Argentijnse superster bracht tijdens zijn even succesvolle als turbulente tijd in Napels 115 goals voor de club op zijn naam.

'Beste ooit'
,,Maradona is voor mij de beste speler ooit", legde trainer Carlo Ancelotti uit. "Daar kan je Dries Mertens niet mee vergelijken. Maar hij doet het heel goed. Dries werkt heel hard en scoort heel vlot. Ik hoop dat hij Maradona inhaalt. Dat zou mooi staan in de geschiedenisboeken van de club.”

Fraaie zege
Napoli begon met een fraaie zege tegen titelhouder Liverpool (2-0) aan de groepsfase. Genk ging hard onderuit bij Salzburg (6-2).