‘Messi kan zich opmaken voor transfer van de eeuw met Amerikaanse overstap’

11 september 2019

Imago Sport

Sinds bekend is geworden dat Lionel Messi een speciale clausule in zijn contract heeft, wordt de kleine Argentijn aan zo'n beetje elke club ter wereld gelinkt. Nu kan hij een overstap maken naar Miami FC, de club van David Beckham.


Voor wie het gemist heeft: sinds kort is bekend gemaakt dat Messi een bijzonder opmerkelijke clausule in zijn contract bij FC Barcelona heeft staan. Na dit seizoen krijgt hij namelijk de vrijheid om transfervrij naar een andere ploeg te gaan. Dat kan Real Madrid of Manchester City zijn, maar ook Telstar of Roda JC.

David Beckham
Belangrijkste kandidaat blijkt nu Miami FC te zijn. De club is in handen van David Beckham, die in zijn Amerikaanse periode voor LA Galaxy zijn potjes afwerkte. In het programma 'Club de la Mitjanit' meldde journalist Xavi Campos dat Beckham er al een belletje met Messi op heeft zitten. Het is echter de vraag of Messi binnenkort daadwerkelijk in Amerika te bewonderen is.

Andere Barca-spelers met hetzelfde contract
Het mag in het transferklimaat van tegenwoordig een daverende verrassing zijn dat Messi het recht heeft om na dit seizoen gratis te vertrekken, maar dit betekent niet dat zoiets ook echt gebeurd. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu zei tegenover Barca TV dat Xavi, Andres Iniesta en Carles Puyol ook een dergelijke clausule hadden. Puyol sloot echter zijn loopbaan af in Barcelona, terwijl Xavi en Iniesta pas in hun uiterste nadagen naar Qatar en Japan vertrokken.