🎥 | Mourinho verliest met Spurs, Leicester blijft met heerlijke goals in titelrace

1 januari 2020

José Mourinho is 2020 niet goed begonnen. Zijn Tottenham Hotspur verloor uit van Southampton met 1-0. Leicester City deed daarentegen goede zaken in de titelrace (voor zover die überhaupt nog bestaat). Zij wonnen dankzij een heerlijke poeier van Maddison van Newcastle United.


De Spurs laten de kans liggen om Manchester United tijdelijk op de ranglijst voorbij te gaan. Het verloor buitenshuis van Southampton, door een lekkere goal Danny Ings, die Toby Alderweireld terug naar het vorige decennium stuurde. Het bleef niet bij een nederlaag, want na een afgekeurde gelijkmaker, haakte Harry Kane af met een hamstringblessure.

'Titelrace'
Leicester City begon wat dat betreft een stuk beter aan het nieuwe jaar. Zij wonnen in Newcastle van de plaatselijke United met 0-3. Hoogtepunt kwam vlak voor rust, toen James Maddison buiten de 16 de bal heerlijk in de kruising ramde. Ayoze Perez maakte 3 minuten daarvoor de 0-1. Hamza Choudhury maakte vlak voor tijd ook nog de 3e, door onderkant laten raak te poeieren.
Andere wedstrijden
Ook Watford kwam verder in actie. Zij wonnen met 2-1 van Wolves. Later vandaag komt een nieuw blokje van 3 wedstrijden. Deze Premier League-dag wordt afgesloten met een heerlijk toetje: Arsenal - Manchester United. Die pot begint om 21:00 uur.