Na kritiek op schema in mannenvoetbal komt deze kritiek nu ook bij de vrouwen: Lieke Martens boos na zware blessure Putellas

6 juli 2022

ProShots
lieke-martens-met-kritiek-op-drukke-speelschemas-na-zware-blessure-oud-teamgenoot

Lieke Martens heeft zich uitgesproken over het zware schema waar ze mee te dealen hebben in de top van het vrouwenvoetbal. Dit is naar aanleiding van de zware kruisbandblessure van haar oude teamgenoot Alexia Putellas. "Deze blessure zegt denk ik iets over de intensiteit van het seizoen. Dat wordt soms wat onderschat. We hebben een heel zwaar seizoen achter de rug", zegt Martens.


Martens stuurde direct een berichtje naar haar oud-teamgenoot. "Het is super erg, ik heb 5 jaar met haar samengespeeld. Ze is heel erg goed." Martens ziet dus een verband met het speelschema van de competitie. "Je moet het in de winterstop met vijf dagen vrij doen en in de zomer met twee weken voordat het nieuwe seizoen voor de deur staat. Je bent één dag per week vrij, als je geluk hebt. We reizen veel, spelen twee wedstrijden per week, trainen elke dag. Je gaat maar door en door en moet altijd presteren."

Eigen blessures
Martens pleit voor meer rust voor het lichaam tussen de drukke wedstrijden door. "Dat heeft het lichaam nodig", zegt ze. Martens wijst ook op de vele blessures die ze hebben gehad bij Barcelona, waaronder zijzelf. Zij lag er zelf 3 maanden uit toentertijd. "Ik wil altijd doorgaan, maar soms kan je lichaam het gewoon niet. Dat geef ik dan wel eerlijk aan bij de medische staf. Zij moeten speelsters ook soms remmen en aangeven dat het genoeg is."