Napoli tikt Udinese naar huis en ‘verkleint’ achterstand op Juve tot 15 punten

17 maart 2019

BSR Agency

Napoli houdt de titelstrijd in Italië nog een héél klein beetje spannend. Na het verrassende verlies van Juventus tegen Genoa, eerder op de zondag, tikten de Napolitanen Udinese naar huis: 4-2. Zo wordt de achterstand van de nummer 2 op de koploper 'verkleind' tot 15 punten.


3 van de 4 Napoli-goals kwamen op naam van oud-Eredivisiespelers. Allereerst was het de beurt aan Amin Younes, die na 17 minuten de score opende in Napels. Het was pas z'n 1e goal én basisplaats in het shirt van Napoli. De enige non-Eredivisiegoal van de thuisploeg kwam er in de 26ste minuut, op naam van de Spaanse rechtsbuiten José María Callejón.

Udinese gaf zich ondanks die rappe achterstand niet gewonnen en kwam in 10 minuten tijd terug tot 2-2 door goals van Kevin Lasagna en Seko Fofana. Toch waren het de aanvallers met een verleden in Nederland die Napoli's lijf redde.

Arek Milik maakte in de 57ste minuut de 3-2 en Dries Mertens in de 69ste minuut de 4-2. Milik staat nu op 18 uit 35 en Mertens op 12 in 36 voor Napoli dit seizoen. Prima cijfers, heren!

Udinese doet ook een duit in het zakje
Ook bij Udinese stond er wat Eredivisie-ervaring op het veld. William Troost-Ekong, Hidde ter Avest én Marvin Zeegelaar speelden allen mee. Ter Avest moest halverwege de 2e helft het veld verlaten. Bij Napoli was er vlak voor rust nog even grote schrik toen keeper Ospina bewusteloos op het veld bleef liggen. Hij werd per brancard afgevoerd.