Nederlaag Achilles’29 op De Herdgang

9 augustus 2014

Nederlaag Achilles'29 op De Herdgang

EINDHOVEN - Achilles'29 is het 2e seizoen in de eerste divisie begonnen met een nederlaag. Jong PSV was op trainingscomplex De Herdgang te sterk: 2-0. Zakaria Bakkali en een fout van Twan Smits leidden het verlies in.

 
Bij de Eindhovense beloften stonden met Timothy Derijck en Bakkali 2 bekende spelers met eredivisie-ervaring in de basis. Probleemkind Bakkali, al maanden in conflict over een nieuw contract en teruggezet naar Jong PSV, stond in de spits en was opvallend actief. Hij opende na 19 minuten ook de score. Bakkali ontsnapte uit de rug van Tim Konings, juist toen de rugdekking van Stefan Maletic ontbrak. De Belg schoot knap binnen: 1-0.

Achilles was daarvoor ontsnapt aan een vroege tegengoal en kreeg zelf ook een goede kans op de openingstreffer. Doelman Leon ter Wielen redde na 5 minuten op een kopbal van Derijck, Olivier Rommens raakte de paal. Aan de andere kant had Levi Raja Boean moeten scoren. De sterk spelende Jop van Steen onderschepte na 13 minuten en zette Raja Boean vrij. Doelman Nigel Bertrams tikte de inzet van de Achilles-half maar net over.

Op slag van rust liep Jong PSV uit naar 2-0, via Rommens. Die treffer viel nota bene uit een vrije trap van Achilles. Aanvoerder Smits speelde de bal dramatisch in, waarna PSV overnam en Rommens scoorde.

Voor rust was het duel erg attractief, de tweede helft was minder. Achilles mocht van Jong PSV het initiatief nemen. Het leverde kort na de pauze kansjes op voor Thijs Hendriks en Steven Edwards. Na 66 minuten schoot Freek Thoone van afstand maar net over. Echt een vuist maken lukte de Groesbeekse semi-profs niet. De Eindhovense beloften creëerden na de pauze helemaal niets meer. Met het inbrengen van Kürsad Sürmeli en Esmat Shanwary had Achilles in de slotminuten nog wat dreiging, maar het leverde niets op.

 
Jong PSV - Achilles'29 2-0 (2-0)
19. Bakkali 1-0, 44. Rommens 2-0.
 
Opstelling Achilles: Ter Wielen; Dingil, Edwards, Maletic (69. Zeller), Konings; Raja Boean, Kaak, Smits (76. Sürmeli), Van Steen; Hendriks, Thoone (81. Shanwary).