‘Nederlands’ Bologna draagt emotionele zege op aan zieke coach Mihajlović

31 augustus 2019

EPA

Diep in blessuretijd heeft Bologna alsnog gewonnen. In de Seria A maakte de club van oud-Ajacieden Mitchell Dijks en Stefano Denswil tegen SPAL de winnende treffer. Deze kwam op naam van de Duitse Italiaan Roberto Soriano. De wedstrijd stond volledig in het teken van de zieke coach Siniša Mihajlović.


Waar Jerdy Schouten de hele wedstrijd op de bank zat, stonden zowel Dijks als Denswil in de basis bij Bologna. Lang bleef de stand op 0-0 hangen, maar op z'n Italiaans sloeg Bologna in de slotsecondes toe. In de 93ste minuut zorgde Soriano, de broer van VVV-spits Elia Soriano voor de eindstand. De Italiaans international droeg met zijn teamgenoten de overwinning op aan zijn zieke trainer.

Siniša Mihajlović
De wedstrijd tussen Bologna en SPAL stond in het teken van de zieke Bologna-trainer Siniša Mihajlović. De Serviër lijdt aan acute leukemie en wordt behandeld met chemotherapie. Toch zat hij ook dit duel gewoon op de bank. Het onthaal in het eigen Renato Dall’Ara was bijzonder warm voor Mihajlović. De coach werd ontvangen met een staande ovatie en een minutenlang applaus.

Het duel met SPAL verliep desondanks moeizaam. Bologna was de betere ploeg, maar kwam lange tijd niet tot scoren. In de blessuretijd maakte Roberto Soriano, de broer van VVV-spits Elia Soriano, alsnog de bevrijdende treffer. Alsof het zou had moeten zijn. De Italiaans international droeg met zijn teamgenoten de overwinning op aan de zieke Mihajlović.

Mitchell Dijks on Twitter


TRE PUNTI! FORZAAA @BfcOfficialPage! ❤️ https://t.co/2fIPxOWxW2