Nederlandse Cleonise maakt op 17-jarige leeftijd basisdebuut bij Genoa

3 december 2019

Getty Images

Denilho Cleonise heeft dinsdagavond op 17-jarige leeftijd zijn basisdebuut gemaakt voor Genoa CFC. De Nederlander, die in de jeugd van AZ en Ajax speelde, deed 69 minuten mee in de bekerwedstrijd tegen Ascoli. Er werd met 3-2 gewonnen.


Cleonise maakte in de zomer van 2018 de overstap van Amsterdam naar Genoa. Eerder kwam de snelle vleugelaanvaller in de jeugd uit voor Zeeburgia, AZ en de Wooter Academy. Hij staat tot medio 2021 onder contract bij Genoa, de huidige nummer 18 in de Serie A.

Invalbeurten
Cleonise maakte al eerder zijn officiële debuut. Hij deed 10 minuten mee tegen Napoli (0-0) en 16 minuten tegen SPAL (1-1). Voormalig Italiaans international Thiago Motta (37) is sinds 22 oktober de trainer van Genoa, maar ook hij won pas 2 van zijn eerste 7 wedstrijden bij de club uit Genua.

Cleonise ging er na 69 minuten af toen Genoa met 1-2 achter stond. Uiteindelijk kantelden ze het duel nog: 3-2. Lasse Schöne, ook ex-Ajax, kreeg rust. In de volgende ronde (8ste finales) speelt Genoa uit tegen Torino.

Voor de winterstop speelt Genoa nog de uitwedstrijd bij nummer 15 Lecce, de derby tegen nummer 17 Sampdoria en de uitwedstrijd bij de huidige koploper Internazionale. Zelf staan ze 18de.