‘Nederlandse clubs zetten succesreeks in Europa bijna probleemloos voort’

23 oktober 2019

BSR/SOCCRATES

Volgens de bezoekers van Sportnieuws.nl gaan de meeste Nederlandse clubs deze week het succes in de Europese campagne voortzetten. Uit een stemming op onze website bleek dat het vertrouwen groot is. Alleen Feyenoord zou het volgens jullie wel eens lastig kunnen gaan krijgen.


Ajax - Chelsea
De 2 overwinningen van Ajax in de Champions League hebben blijkbaar veel indruk gemaakt. Verwacht wordt dat de Amsterdammers ook zomaar Chelsea opzij kunnen zetten. Maar liefst 60% (!) van de stemmers gaat voor een overwinning van Ajax, nog eens 27% denkt dat een gelijkspel er wel in zit.

AZ - Astana
Van AZ verwachten we nog meer zelfs. Bijna niemand denkt dat de club uit Alkmaar het moeilijk gaat krijgen met Astana, dat haar 1e 2 wedstrijden al verloor. 91% van de stemmen gaat naar een overwinning voor AZ. 7 mensen gaan voor een zege van de bezoekers, wat een miniem percentage van 1% oplevert.

Young Boys - Feyenoord
Feyenoord gaat het volgens onze bezoekers dan wél weer lastig krijgen. Hoewel de verschillen een stuk kleiner zijn dan bij de andere stemmingen, denkt slechts 19% dat de Rotterdammers een zege uit het vuur gaan slepen in Zwitserland. Dat tegenover bijna de helft van de mensen die denkt dat Young Boys gaat winnen.

PSV - LASK Linz
PSV kende in de vorige Europa League-wedstrijd weinig moeite met Rosenborg en ook nu wordt gedacht dat de tegenstander makkelijk verslagen moet kunnen worden. Een overgroot deel van de stemmen ging uit naar een overwinning van de ploeg van Mark van Bommel: 89%. Slechts 4% voorziet een stunt van Linz.