Neymar is wederom het mannetje na late goal in Lyon

22 september 2019

EPA

Paris Saint-Germain heeft in de Franse voetbalcompetitie een nipte zege geboekt. De landskampioen versloeg Olympique Lyon met 1-0. Neymar maakte in de 87ste minuut het doelpunt. PSG bleef daardoor aan kop, met 15 punten uit 6 duels.


Memphis Depay speelde bij Olympique Lyon de gehele wedstrijd. Ploeggenoot Kenny Tete viel in de 73e minuut in. Neymar weer on fire in Parijs. De Braziliaan aasde deze zomer op een transfer en dat schoot bij de fans in het verkeerde keelgat. Vorige week liet hij zijn voeten spreken door in de laatste minuut met een zieke omhaal de winnende goal te maken tegen Strasbourg. Tegen Lyon was hij in de slotfase weer de gevierde man.

Geen Cavani en Mbappé
PSG maakte afgelopen woensdag de nodige indruk met een thuiszege in de Champions League tegen Real Madrid (3-0). In dat duel ontbrak Neymar nog door een schorsing, evenals zijn matties Edinson Cavani en Kylian Mbappé. Het geblesseerde aanvalsduo was ook in Lyon niet van de partij.

Lyon nog niet best
Lyon behaalde ruim een maand geleden de laatste zege. Daarna pakte Olympique uit 4 competitieduels slechts 2 punten. De ploeg van Depay en Tete staat daardoor nu op de teleurstellende 9de plek. De thuiswedstrijd afgelopen dinsdag in de Champions League tegen FC Zenit leverde ook al geen zege op (1-1).