Adebayor: 'Als ik scoor tegen Spurs juich ik gewoon'
i

GETTY

Adebayor: 'Als ik scoor tegen Spurs juich ik gewoon'

Bart van der Wijst • 10:37, 19-02-2016

Emmanuel Adebayor neemt het zondag met zijn nieuwe team Crystal Palace op tegen Tottenham Hotspur. De Togolees speelde van 2011 tot 2015 voor de Spurs, waar hij 42 keer wist te scoren. Adebayor treft zijn oude club in de vijfde ronde van de FA Cup. Mocht hij scoren, dan is hij niet verlegen om te juichen.

Het is voor Adebayor de eerste keer dat hij terugkeert op White Hart Lane, waar hij in september vorig jaar vertrok na een ontbinding van zijn contract. In januari vertrok de spits transfervrij naar Crystal Palace. Afgelopen zaterdag scoorde hij zijn eerste treffer tegen Watford. Mocht hij ook scoren tegen zijn oude club Tottenham, dan juicht Adebayor gewoon. ,,Ik speel voetbal, waarom zou ik niet juichen als ik scoor tegen Tottenham?", zegt Adebayor tegen Goal.com. ,,Op dit moment speel ik voor Crystal Palace, en niet voor de Spurs."

'Scoren is het beste wat ik kan'

In het verleden kwam het al eens voor dat hij juichte tegen zijn oude club. Toen hij met Manchester City zijn voormalige ploeg Arsenal trof, rende de Togolees het hele veld over om zijn doelpunt te vieren bij het uitvak waar de Arsenal-fans zaten. Adebayor is vrij zelfverzekerd als het gaat om zijn scorend vermogen. ,,Scoren is het beste wat ik kan in mijn carrière. Als ik scoor tegen Tottenham, vertrouw me, dan ga ik juichen. Wanneer ik op het veld sta en ik juich niet na een treffer, dan vertel ik mijn manager dat ik niet wil spelen. Want wat is het nut van doelpunten maken zonder te juichen?", besluit Adebayor.