AZ met Tankovic tegen Heracles

AZ met Tankovic tegen Heracles

19:03, 08-08-2014 / Laatste Update: 09:22, 13-12-2023

ALMELO (ANP) - AZ kan zaterdag in Almelo tegen Heracles weer beschikken over Muamer Tankovic. De nieuwe aanwinst had vorige week nog last van zijn enkel, maar is op tijd fit voor de seizoensopening. ,,Daar ben ik blij mee, want Tankovic is nu degene die ze erin moet schieten'', zei trainer Marco van Basten vrijdag.

De coach kan namelijk nog niet beschikken over Aron Jóhannsson. De Alkmaarse topscorer van vorig seizoen herstelt van een enkeloperatie en is volgens de trainer over 3 à 4 weken weer inzetbaar. AZ oriënteert zich nog op aanvallende versterkingen.

Op doel krijgt Esteban de voorkeur boven Yves de Winter. Omdat de Belg niet nog een jaar op de bank wil zitten, gaat hij op zoek naar een nieuwe club. Aanwinst Sergio Rochet uit Uruguay is daardoor tweede keeper. Markus Henriksen keert terug in de basis. De Noor speelt 'op tien' in een 4-3-3-systeem met 'de punt naar voren'.

Heracles moet het zaterdag stellen zonder de geblesseerden Jeroen Veldmate (lies), Menno Heerkes (enkel), Dario Vujicevic (voet) en Rick Hemmink (knie). Simon Cziommer - die ook vorig jaar regelmatig in de tweede helft inviel - begint ook zaterdag op de bank.

Tankovic (R) kwam over van Fulham. EPA