AZ speelt ondanks lullige tegengoal alsnog gelijk tegen tiental van Royal Antwerp (video)
i

BSR Agency

AZ speelt ondanks lullige tegengoal alsnog gelijk tegen tiental van Royal Antwerp (video)

Bart van der Wijst • 00:21, 23-08-2019 / Laatste Update: 22:53, 12-12-2023

AZ heeft een redelijk resultaat uit de heenwedstrijd weten te persen tegen Royal Antwerp in de play-offs van de Europa League. De Alkmaarders, die ditmaal in een matig gevulde Grolsch Veste (wat begrijpelijk is) voetbalden, speelden gelijk tegen een tiental Belgen: 1-1. Na een slotoffensief zorgde Myron Boadu voor de bevrijdende gelijkmaker.

Oussama Idrissi verdient ook een shout-out bij die treffer. De dribbelkoning haalde de achterlijn, legde voor en de bal werd uiteindelijk 10 minuten voor tijd binnengewerkt door de spits van AZ.

Lullige tegentreffer

Antwerp was met een missie naar Enschede afgereisd - overigens zonder uitfans die wel de gemeente Twente plat belden. De Belgen groeven zich volledig in en probeerde er via de counter uit te komen. Dat lukte een aantal keer, maar Marco Bizot stond telkens op de goede plek. De goalie moest wel vissen na een hectische corner. De bal viel via de kluts bij Dylan Batubinsika, die de bal achter Bizot knalde.

Slotoffensief na rood Antwerp

Na rust kwam AZ goed weg toen een bal van Antwerp op de paal plofte. Ook redde Bizot een aantal keer goed om een grotere achterstand te voorkomen. AZ leek lang Belgische muur niet te kunnen slachten, maar daar kwam verandering in toen Aurelio Buta zijn 2de gele kaart, en dus rood, pakte. Arne Slot bracht Bjørn Johnsen en dat had nut. Bij een voorzet van Idrissi waren de ogen gericht op de lange Noor, dus stond Boadu vrij. Hij tikte de 1-1 binnen.

Na de gelijkmaker probeerde AZ nog de winnende treffer te maken. Maar meer zat er echt niet in voor de Alkmaarders, die volgende week in België moeten gaan proberen om de groepsfase te bereiken.